Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Semmelknödel
- 2 Brötchen vom Vortag, mit Vollkornanteil (130 g), in Scheiben (1 cm)
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 60 g fettarme Milch
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
Porree-Pilz-Ragout
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 500 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g frische Pilze, halbiert, ggf. geviertelt
- 200 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 100 g Milch
- 2 geh. TL Speisestärke (10 g)
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 11.7 g
Alternativní recepty
Kas-Press-Knödel
45 min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Kürbis-Serviettenknödel mit Pilz-Spinat-Rahm
45 min
Spinat-Käse-Spätzle
20min
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2h 10min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Brotknöpfle mit Salat
1h
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 min
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1 godz. 5 min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1h 30 min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Steinpilzragout mit Semmelnocken
1h