Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 250 g Haselnüsse
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen, nach Geschmack
- ¼ - ½ TL Nelken, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Ei
- 200 g Ribiselmarmelade
- 1 Eidotter
- 30 g Mandeln, gehobelt
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2200 kJ / 526 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 3.5 g
Alternativní recepty
Linzer Weihnachtstorte
2h
Linzer Torte
1h
Osttiroler Blattlstock
3h 30min
Linzer Torte
3h
Linzer Plätzchen
4h
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 godz. 20 min
Nussbeugerl
1sa 55 dk
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Nussstrudel
2h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min