
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 369 kcal / 1545 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 17 g
- Sacharidy
- 43 g
Alternativní recepty
Apfelstrudel
1hod. 20min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5hod.
Apfelstrudel
1hod. 45min
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1hod. 15min
Mohnstriezel
1hod. 40min
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5hod. 30min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2hod.
Topfen-Marillen-Strudel
1hod. 30min
Topfenstrudel
2hod. 10min
Nussstrudel
2hod. 30min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2hod.