Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 17 g
Alternativní recepty
Topfenstrudel
2h 10min
Apfel-Brombeer-Strudel
2sa 40 dk
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Apfelstrudel
1h 45min
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min