Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strudelteig
- Öl zum Einfetten
- 10 g Butter, weich
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
Fülle- und Strudelzubereitung
- 120 g Butter, in Stücken
- 80 g Semmelbrösel
- 80 g Walnüsse
- 30 g Zitronensaft
- 10 g Rum
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp), geschält, geviertelt, entkernt
- 2 EL Staubzucker, zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 4.1 g
Alternativní recepty
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Kaiserschmarrn
35 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Grießnockerl
30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Faschingskrapfen
2u. 45min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Bananenschnitten
3 Std.