Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 220 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Butter, kalt, in sehr dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- 120 g Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 80 g Kürbiskerne
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1103 kJ / 263 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 1.9 g
Alternativní recepty
Erdnuss-Stollen
21 godz.
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Mandelhörnchen
1 godz.
Ziegenkäsetartelettes mit Feigen und Chorizo
1 godz.
Ahorn-Pecannuss-Eis
12 godz. 30 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 Std.
Franzbrötchen
2h 45min
Bethmännchen
9h 30min
Challah
1 godz. 30 min
Shortbread-Finger
1 godz. 40 min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min