Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
10 - 15
g Rum
nebo Zitronensaft, frisch gepresst -
200
g Äpfel, entkernt und geviertelt
nebo Birnen, geschält, entkernt und geviertelt - 75 g Dörrobst, gemischt (Marillen, Zwetschken, Rosinen, siehe Tipp)
- 100 g Nüsse, ganz, gemischt (Walnüsse, Mandeln, Haselnüsse)
- 500 g Weizenmehl, universal
- 150 - 165 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apfelbrot mit Dörrfrüchten
4h
Nusspotize
2u. 20min
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Batzerlgugelhupf
2 godz. 50 min
Anis-Zwieback
1h 45min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Mohnstrudel
2h 30min