Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 170 g Zucker
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 3 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Rum (volitelně)
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 1 ½ EL Speisestärke
- 750 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
-
1
TL Zimt, gemahlen
nebo 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1274 kJ / 304 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marillenstrudel
1u. 45min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Polsterzipfl
2h 10min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Mohnstrudel
2h 30min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3u. 40min
Gerührter Germgugelhupf
2u.
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min
Apfelschlangerl
2u.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min