Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 250 g Dinkelkörner
-
250
g Milch
nebo 250 g Wasser - 80 g Vollrohrzucker
- 20 g frische Germ
- 250 g Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 50 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
Käferbohnen-Fülle
- 100 g Haselnüsse, geröstet
- 100 g Käferbohnen, aus der Dose, abgetropft
- 80 g Vollrohrzucker
- 25 g Wasser
- 2 TL Kaffeepulver, instant
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Vanillezucker
- 3 TL Zitronenschale, gerieben
Fertigstellung und Glasur
- 6 EL Honig
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 4 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 5 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Gegrillte Bananen mit Erdnusseis und Karamell
4 godz. 45 min
Gefüllte Hasenbrote
2h 15 min.
Krapfen | Powidl | Mohn | Malz
6 godz. 15 min
Schlosserbuben
9 Std.
Dinkel-Honig-Ringe
17 godz. 40 min
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4 Std.
Mohnstriezel
1h 40min
Topfenmäuse
1h
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Dinkelsemmerl
14h 30min