Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strudelteig
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Salz
- 1 Spritzer Essig
Fülle
- 60 g Haselnüsse
- 200 g vegane Margarine, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel, vegan
- 70 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 800 g weiße Weintrauben, kernlos
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
Weinsauce
- 250 g Weißwein
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 120 g Cashewsahne, selbst gemacht (siehe Grundrezepte)
- 20 g Maisstärke
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Limettensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2715 kJ / 648 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 71 g
- Tuk
- 35 g
- Vláknina
- 3.9 g
Alternativní recepty
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15 min.
Gedämpfte Grießstruderl mit Brombeersauce (vegan)
1h 20 min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1h 10min
Mohnschnecken (vegan)
1h 10min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1h 15 min.
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1h 40min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2 godz. 20 min
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1 Std. 5 Min
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1h 40min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1h 20 min