
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strudelteig
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Rapsöl etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Wasser lauwarm
- 1 TL Salz
- 1 Spritzer Essig
Fülle
- 60 g Haselnüsse
- 200 g vegane Margarine in Stücken
- 150 g Semmelbrösel vegan
- 70 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 800 g weiße Weintrauben kernlos
- Weizenmehl, glatt zum Bemehlen
Weinsauce
- 250 g Weißwein
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 120 g Cashewsahne, selbst gemacht (siehe Grundrezepte)
- 20 g Maisstärke
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Limettensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 648 kcal / 2715 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 35 g
- Sacharidy
- 71 g
- Vláknina
- 3.9 g
Alternativní recepty
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1hod. 15min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2hod. 20min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50min
Erdäpfelsackerl mit Mangold und Pilzen (vegan)
1hod. 30min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1hod. 20min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1hod. 20min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1hod. 40min
Tiroler Schlutzkrapfen (vegan)
1hod. 30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1hod. 15min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1hod. 30min