Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 0.8 g
- Tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Fish and potatoes with tomato sauce
50 Min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 Min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5 min.
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 Min
Prawn Saganaki
35 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5 min.
Seafood Rice
1 Std. 15 Min
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 Std. 20 Min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 Min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min