Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 0.8 g
- Tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 min
Crab & Prawn Linguine
25min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Prawn Saganaki
35min
Clams with Garlic Sauce
2h 40min
Squid with Ginger and Soy
40min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Prawn and Cucumber Salad
55 min
Kung Pao Prawns
45min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Sicilian Salad
30min