Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chicken
- 1 uncooked, whole chicken (1.2 - 1.4 kg)
- 1 lemon, flesh only (reserving thin peelings of skin)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp paprika
- 1 Tbsp fine sea salt
Pumpkin Soup
- 120 g leeks, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g butternut squash, deseeded, peeled and cut in pieces (5 cm)
- 950 g water
- 230 g potatoes, small, (approx. 5), skins on, cut in eighths
- 170 g carrots (approx. 2), cut in pieces (2-3 cm)
Gravy
- 1 Tbsp olive oil
- 300 g banana shallots (approx. 8), halved
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
-
1 - 2
tsp chicken stock paste (see tips), to taste
nebo 1 - 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, to taste - 250 g water
- 120 g red wine
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 100 g broccoli, cut in large florets
- 20 fresh green beans, trimmed
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110 kJ / 502 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 8 g
Alternativní recepty
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Greek Style Pork Stew
30 min
Basque Chicken
1h 10min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3h 5min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 min
Tomato basil chicken stew
35min
Steamed Lamb with Vegetables
1h 30min
Whole Steamed Chicken with Spicy Cajun Rub
1h 25min
Spring Chicken Casserole
1h 30min
Cashew Chicken
45 min