Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salsa ranchera
- 55 g de cebolla
- 1 chile chipotle, seco
- 4 chiles morita
- 1 chile ancho, sin semillas
- 15 g de manteca vegetal
- 360 g de jitomate guaje, en cuartos
- 2 ½ cditas de sal fina
- 1 hoja santa, también conocida como Acuyo
- 80 g de agua
- 150 g de calabacitas, en trozos
- 150 g de champiñones
Tamales
- 200 g de harina de maíz, para tamales (ver tip)
- 1030 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 100 g de manteca vegetal
- 2 hojas de plátano, asada y cortada en 6 rectángulos de 20cm x 20 cm
- 3 hojas santa, también conocidas como Acuyo
- Nutriční hodnoty
- na 1 pieza
- Kalorie
- 983 kJ / 234 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tinga de col
35min
Tamal de cazuela con rajas
1h
Chile en nogada vegetariano
25min
Tamales rancheros
2h
Tinga de setas
25min
Pozole de setas
1h
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2h 30min
Tamales de chocolate
1 Std. 10 Min
Romeritos veganos
1h
Tamal de cazuela
1h 30min
Tamales de Frijol
3 Std.
Masa básica para tamales
1h 30min