Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 300 g water
- 15 g fresh yeast
- 500 g plain flour
- 15 g salt
- 2 tsp turmeric powder
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
Spiced meat filling
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g yellow peppers, cut into pieces
- 50 g red peppers, cut into pieces
- 300 g beef mince
- 2 pinches salt, adjust to taste
- 2 pinches freshly ground black pepper, adjust to taste
- 2 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground cumin
Assembly
- olive oil, for oiling hands and for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 27 g
Alternativní recepty
Baklava with Walnuts
3h
Coconut Pie
1h 35 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Soft date cake with walnuts
1h 10min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Cheese pies
1h 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15min
Tomatillo Avocado Guacamole
10 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Zebra bundt
1h 10min
Toum
15min