Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Syrup
- 300 g sugar
- 150 g water
-
1
tsp lemon juice, freshly squeezed
nebo 1 tsp citric acid - 2 tsp blossom water
Kashta cream
- 1000 g milk
- 150 g white bread, crust removed, cut into pieces
- 100 g cornflour (starch)
- 1 tbsp blossom water
- 2 tbsp rose water
Dough
- 200 g medium wheat semolina
- 50 g fine semolina
- 500 g akkawi cheese, desalted, cut into pieces (see tip)
- 200 g mozzarella, rinsed and dried, cut into pieces
Assembly
- sunflower oil, for greasing
- unsalted pistachio nuts, chopped, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Protein
- 3.2 g
- Sacharidy
- 12.8 g
- Tuk
- 3.5 g
Alternativní recepty
Kashta cream
10min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3hod.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4hod.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese sambousek
1 Std. 45 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min