Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g Brötchen, altbacken (3-4 Stück), in dünnen Scheiben (1 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 150 g Mettwurst, geräuchert, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 200 g Mehl oder Spätzle-Mehl
- 50 g Grieß, Hartweizen
- 2000 g Wasser
- 4 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Muskat
-
4
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 4 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1267 kJ / 302 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Geröstete Grießsuppe
20 dk
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 godz. 20 min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Semmelknödel
50 min
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Brezelgugelhupf
1 Std. 10 Min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2sa