Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 500 gramů hlívy ústřičné, na nudličky (8 x 1,5 cm)
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička kmínu, celého
- 30 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce červené papriky, sladké
- 1 čajová lžička pálivé papriky
- 1000 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 9 g
Alternativní recepty
Kulajda
40min
Moravské zelí
25 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 Min
Štědrovečerní rybí polévka
50min
Vánoční Kuba
1 Std. 40 Min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Žampiónová krémová polévka
20min
Zelňačka
25 Min
Polévka z ředkvičkových listů
40min
Koprová omáčka
20min
Dršťková polévka
1h