Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pudim
- 350 g leite
- 60 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 15 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado, bem escorrido
- 1000 g água
- 250 g batata (de casca vermelha, p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 4 gemas de ovo
- 4 claras de ovo
Molho
- 80 g cebola
- 1 dente de alho
- 40 g cenoura
- 20 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 374 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 20 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Torta de bacalhau
2 Std. 15 Min
Pudim de queijo e fiambre
50min
Rolo de pescada e salmão
1 Std. 15 Min
Bacalhau espiritual
50min
Torta de bacalhau
1 Std.
Pudim de peixe da avó Titão
2 godz. 30 min
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1 Std.
Rolo de bacalhau
2 Std.
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Pudim de peixe com molho de tomate
3h
Pudim de pescada
1 Std.
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1 Std.