Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 150 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 1 čajová lžička cukru
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
- ½ rohlíku, natrhaného na kusy
Omáčka
- 350 gramů mrkve, na čtvrtky
- 150 gramů petržele, kořenové, na čtvrtky
- 150 gramů celeru, na čtvrtky
- 80 gramů cibule, napůl
- 80 gramů másla
- 400 gramů vody
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 4 kuličky nového koření
- 20 kuliček černého pepře
- 500 gramů kuřecích prsou, rozkrojených podélně na plátky
- 2 lístky bobkového listu, sušeného
- 250 gramů zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3218 kJ / 769 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Sacharidy
- 76.4 g
- Tuk
- 30.6 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ježčí bulky
2hod. 30min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50 min
Zapékané těstoviny s plody moře a bešamelem (bez laktózy)
1 Std. 10 Min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Kuřecí kapsy s pórkem, bylinkami a vařenými bramborami
45 Min
Polévka oranžová z dýně
35 Min
Restované kostky krůtího masa
15 Min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1 Std. 35 Min
Polévka z odřezků ze zeleniny
50 min
Strouhanka z čerstvého pečiva
5 Min
Kynuté knedlíky trochu jinak
1 Std.
Polévka z kořenové zeleniny a kuře s bramborami, mrkví a smetanovo-hořčičnou omáčkou
40min