Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 150 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 1 čajová lžička cukru
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
- ½ rohlíku, natrhaného na kousky
Omáčka
- 300 gramů mrkve, na čtvrtky
- 140 gramů petržele, kořenové, na čtvrtky
- 140 gramů celeru, na čtvrtky
- 80 gramů cibule, napůl
- 80 gramů másla
- 400 gramů vody
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 4 kuličky nového koření
- 20 kuliček černého pepře
- 500 - 800 gramů kuřecích prsou, rozkrojených podélně na plátky
- 2 lístky bobkového listu, sušeného
- 250 gramů zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3218 kJ / 769 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Sacharidy
- 76.4 g
- Tuk
- 30.6 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sfenj - marocké koblihy
2h 45min
Masové kuličky s rýží, paprikou a kari omáčkou
45min
Houskové knedlíky
50min
Nanuk v sušence
6h 40min
Hráškovo-mrkvová polévka
1h
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2u.
Guláš se středozemní zeleninou
1h 30min
Paprikový guláš na červeném víně
1h 25 min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45min
Bramboráky se zelím a slaninou
20 min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1h 25 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min