Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 plátky citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 200 gramů krystalového cukru
- 250 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 4 vejce
- 250 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce brandy (volitelně)
- 1 špetka soli
- 750 gramů švestek, vypeckovaných, napůl
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rebarborový koláč
1h 15min
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 min
Bublanina s třešněmi
1h
Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou
1h
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1h 20 min
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Bublanina s meruňkami
1h
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Třený ovocný koláč
50 min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25 min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3 godz.