Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Játrové knedlíčky
- 15 gramů česneku
- 30 gramů cibule, napůl
- 100 gramů kuřecích jater
- 1 žloutek
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 120 gramů strouhanky
- 1 čajová lžička soli
Polévka
-
450
gramů kuřecích křídel
nebo 100 gramů kuřecích drůbků - 2 kusy mrkve, na kousky
- 1 kus petržele, kořenové
- 50 gramů celeru, bulvy
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička soli
- voda, na dolití do 2 litrů
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 15.6 g
- Tuk
- 14.8 g
- Vláknina
- 2.2 g
Alternativní recepty
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Zelňačka
25 min
Čočka na kyselo
2h 55min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Sekaná s bramborami
1h
Kuřecí vývar s houskovými knedlíčky
1h 5min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Gulášová polévka
1h 5min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Masové kuličky s rajskou omáčkou
45min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h