Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

4.8 390 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 1hod.
4 porce

Suroviny

  • 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 200 gramů cibule napůl
  • 50 - 70 gramů česneku podle požadované intenzity (viz Tip)
  • 70 gramů másla na kousky
  • 2 stonky petržele, čerstvé pouze lístky
  • 2 plátky žitného chleba
  • 70 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 900 gramů vody
  • 2 ½ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 10 gramů česneku
  • máslo na orestování chlebových kostiček
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • pepř, čerstvě umletý pro servírování

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 8 g
Kalorie 2051 kJ / 491 kcal
Tuk 31 g
Vláknina 5 g
Sacharidy 45 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...