Kompatibilní verze
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 200 gramů cibule, napůl
- 50 - 70 gramů česneku, podle požadované intenzity (viz Tip)
- 70 gramů másla, na kousky, plus extra na opečení chleba
- 2 plátky žitného chleba
- 2 stonky petržele, čerstvé, pouze lístky
- 70 gramů pšeničné mouky, hladké
- 900 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
-
2 ½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 10 gramů česneku
- máslo, na orestování chlebových kostiček
- 1 čajová lžička jablečného octa
- pepř, čerstvě umletý pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2051 kJ / 491 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Krémová květáková polévka
30min
Pórkový krém
40min
Valašská kyselica
45 min
Bramborová kari polévka
35 min
Cuketová polévka s chorizem
1hod.
Bramborový salát s křepelčími vejci, kapary a ančovičkami
30min
Brokolicový krém
30min
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35 min
Frankfurtská polévka
30min
Kukuřičná polévka s chorizem
1hod.
Dýňová polévka se smetanou
40min
Trhané vepřové maso
4h 5min