Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
TM5 TM6

Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

4.8 (263 hodnocení)

Suroviny

  • 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 200 gramů cibule, napůl
  • 50 - 70 gramů česneku, podle požadované intenzity (viz Tip)
  • 70 gramů másla, na kousky, plus extra na opečení chleba
  • 2 plátky žitného chleba
  • 2 stonky petržele, čerstvé, pouze lístky
  • 70 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 900 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 2 ½ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 10 gramů česneku
  • máslo, na orestování chlebových kostiček
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • pepř, čerstvě umletý pro servírování

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2051 kJ / 491 kcal
Protein
8 g
Sacharidy
45 g
Tuk
31 g
Vláknina
5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty