Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Houskové knedlíky
- 300 gramů staršího bílého pečiva, na kostičky
- 5 stonků čerstvé petržele, otrhané
- 80 gramů cibule, napůl
- 25 gramů másla
- 220 gramů mléka
- 3 vejce
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 1 čajová lžička soli
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
Hovězí guláš
- 3 stroužky česneku
- 450 gramů cibule, na čtvrtky
-
30
gramů oleje
nebo 30 gramů másla - 750 gramů hovězího masa na guláš, na kousky, dobře osušené
- 1 čajová lžička cukru
- 50 gramů rajčatového protlaku
- 250 gramů rajčat, na malé kousky
- 200 gramů červeného vína
- 2 polévkové lžíce červené papriky, sladké
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
-
½
čajové lžičky kmínu drceného
nebo ½ čajové lžičky kmínu, celého - 1 čajová lžička citrónové kůry
- 1 polévková lžíce čerstvé majoránky
- 3 bobkové listy
- 5 jalovcových kuliček
-
1
špetka mletého hřebíčku
nebo 2 hřebíčky - 300 gramů vody
- 30 gramů hladké mouky
- 200 gramů papriky, červené a zelené na tenké proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2317 kJ / 554 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Vepřové maso na česneku se zeleninou a bramborami
1h
Roštěnky s bramborami
1h 20 min
Klasický maďarský guláš
1h 45min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Paprikový guláš na červeném víně
1h 25min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Boloňské špagety
30min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Sekaná s bramborami
1h
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35 min
Bramborová kaše
50min