Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Holandský řízek
- 200 gramů goudy
- 500 gramů mletého vepřového masa
- 3 vejce
- 150 gramů smetany na vaření (cca 12 % tuku) nebo mléka
- 2 - 3 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 1 čajová lžička muškátového oříšku, mletého
- hladká mouka, na obalení
- strouhanka, na obalení
- olej na smažení
Bramborovo-brokolicové pyré
- 600 gramů brambor, na plátky (0,5 cm)
- 400 gramů brokolice, na kousky
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- 350 gramů mléka
- 30 gramů másla
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3956 kJ / 944 kcal
- Protein
- 48.35 g
- Sacharidy
- 49.5 g
- Tuk
- 61.5 g
- Vláknina
- 6.9 g
Alternativní recepty
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 godz. 40 min
Gulášová polévka
1h 5min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 godz. 30 min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Sekaná s bramborami
1 godz.
Bramboráky
45min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 godz.
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Katův šleh
35min
Houskové knedlíky
50min
Bramborový guláš s párkem
40min