Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ripieno
- 1 scalogno a metà
- 50 g di speck Alto Adige IGP a fettine o cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di verza a listarelle (1-2 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 200 g di gorgonzola dolce a pezzi
- 1 cucchiaio di pangrattato + q.b.
Pasta
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova medie
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva + q.b.
Terminare la preparazione
- 40 g di burro
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Protein
- 26.7 g
- Sacharidy
- 50.4 g
- Tuk
- 36.6 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 Std.
Tagliatelle al cacao con zola e noci
1 Std. 10 Min
Gnocchi al cavolo nero e erbette con crema al taleggio
1 Std. 30 Min
Erbazzone reggiano
2 Std.
Tortelli bolognesi sfiziosi
3 Std. 40 Min
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Tortelli di patate e ricotta
1 Std. 20 Min
Gnocchi alla romana ai funghi
2 Std.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Lasagne valtellinesi
2 Std.
Focaccia ai friarielli
2 Std. 15 Min