Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynutý knedlík:
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- ½ kusu čerstvého rohlíku, natrhaného na kousky
Papriky:
- 300 gramů vepřového masa, bez kosti, mraženého, nakrájeného na kostky
- 1 ½ kusu rohlíku, housky, na kousky
- 40 gramů mléka
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 4 kusy papriky, středně velké
- 1 lístek bobkového listu,suchého
Rajská omáčka:
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 500 gramů rajčat, nejlépe soudkových
- 700 gramů vody, plus na dolití
- 90 gramů cukru
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 5 kusů nového koření
- 2 kostky hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 rovná čajová lžička mleté skořice
- 120 gramů rajčatového protlaku
- 60 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3003 kJ / 717 kcal
- Protein
- 33.4 g
- Sacharidy
- 121.3 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 10.4 g
Alternativní recepty
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55min
Houskové knedlíky
50min
Kuře na paprice s těstovinami
45 min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1h 30min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Rajská omáčka
30 min
Sekaná s bramborami
1h
Katův šleh
35min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Bramboračka se sušenými houbami
30 min
Ovocné knedlíky na páře
1h 40min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1h 10min