Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masové kuličky
- 40 gramů rohlíku, housky, čerstvé nebo starší, nakrájené na kousky
- 80 gramů mléka
- 6 - 12 lístků čerstvé petržele, plocholisté, pouze listy
- 1 stroužek česneku (volitelně)
- 400 gramů hovězího masa, mletého
- 2 vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- olej, na vymazání
Rajská omáčka
- 1 stroužek česneku
- 50 - 80 gramů cibule, napůl
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- 600 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 2.9 g
Alternativní recepty
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 Min
Masové kuličky s máslovou dýní a bramborem
1h 10min
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55min
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 Std. 30 Min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1h 10min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 Std. 30 Min
Boloňské špagety
30min
Rajská omáčka
30min
Sekaná s bramborami
1 Std.