Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtiny
- 500 - 600 gramů vody
- 200 gramů mléka
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů smetany
- 4 snítky čerstvé petržele, pouze listy
- 40 gramů čerstvého sýru (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 550.3 kJ / 131.5 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 4.7 g
- Tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 2.2 g
Alternativní recepty
Žampiónová krémová polévka
20 min
Špenátová polévka se smetanou
40 dk
Kulajda
40 dk
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35 dk
Špenátová polévka s vejci
35 dk
Kuřecí krémová polévka s kešu oříšky
30 dk
Cibulová polévka
1hod. 10min
Cuketová krémová polévka
25 dk
Kedlubnová polévka
35 dk
Hrachová krémová polévka
25 dk
Rajčatová krémová polévka
30 dk
Pórkový krém
40 dk