Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtiny
- 500 - 600 gramů vody
- 200 gramů mléka
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů smetany
- 4 snítky čerstvé petržele, pouze listy
- 40 gramů čerstvého sýru (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 550.3 kJ / 131.5 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 4.7 g
- Tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 2.2 g
Alternativní recepty
Cuketová krémová polévka
25 min
Špenátová polévka se smetanou
40 min
Kulajda
40 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Cuketová polévka se žampióny
30 min
Krémová květáková polévka
30 min
Pórkový krém
40 min
Květáková polévka s krutony
30 min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Cibulová polévka
1sa 10 dk
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min