Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtiny
- 500 - 600 gramů vody
- 200 gramů mléka
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů smetany
- 4 snítky čerstvé petržele, pouze listy
- 40 gramů čerstvého sýru (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 550.3 kJ / 131.5 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 4.7 g
- Tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 2.2 g
Alternativní recepty
Pórkový krém
40 min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Hrachová krémová polévka
25 Min
Žampiónová krémová polévka
20 min
Cibulová polévka
1 godz. 10 min
Špenátová polévka se smetanou
40 min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25 Min
Hermelínová polévka se žampiónovou směsí
30 min
Krémová květáková polévka
30 min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35 min
Kulajda
40 min