Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 270 gramů hladké mouky, a navíc na pomoučení
- 250 gramů tvarohu, odkapaného
- 250 gramů másla, na kostky
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- 1 čajová lžička římského kmínu
Náplň a dokončení
- 80 gramů žluté cibule, napůl
- 280 gramů červené papriky, na čtvrtky
- 15 gramů olivového oleje
- 250 gramů hovězího masa, mletého
- 120 gramů rajčat, bez zrníček, na čtvrtky
- 50 gramů rozinek
- 1 svazek čerstvého koriandru, bez stonků
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
- ½ čajové lžičky sladké červené papriky
- 10 gramů citrónové šťávy
- 1 vejce, rozšlehané
- 3 - 4 polévkové lžíce sezamových semínek na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Holandská omáčka
15 Min
Sýrovo-hořčičná pomazánka
10min
Dračí krev
20min
Hořčicovo-balzamikový dresink
10min
Pomazánka z pečených paprik
45 Min
Cop s tuňákem
1h 40min
Vejce s bylinkovou omáčkou a velikonočními sušenkami
50 Min
Quiche s lososem
50 Min
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15 Min
Malinový dacquoise
2 Std.
Kuře po asijsku s citrónovou omáčkou
35 Min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35 Min