Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Koblížky
- 75 gramů mléka
- 75 gramů vody
- 55 gramů cukru
- 20 gramů droždí
- 2 bílky
- 300 gramů hladké mouky
- 5 gramů soli
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 4 žloutky
Povidla
- 500 gramů švestek, vypeckovaných (čerstvých nebo mražených)
- 35 gramů cukru
- 50 gramů rumu tuzemského
- citrónová šťáva z 0,5 citrónu
- 1 kus skořice
- 3 hřebíčky
- 2 badyány
Pivní pěna a dokončení
- 100 gramů krystalového cukru
- 210 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 6 žloutků
- 1 polévková lžíce ovocného octa (ovocného)
- 100 gramů černého piva
- cukr a skořice na obalení
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 503.9 kJ / 120 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 16.5 g
- Tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Extra ořechovo-semínková granola
1 godz. 40 min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 godz. 30 min
Beránek z kynutého těsta
1 godz. 30 min
Pomerančový curd
35min
Sněhový ořechový dort
40min
Rebarborovo meruňkový džem
30min
Třešňovo-jablečný džem
1 godz.
Lemon curd (citrónový krém)
20min
Jahodový džem
1h 5min
Třešňový džem
35min
Perník s povidly
55 min
Crêpes Suzette (palačinky podle Suzette)
35min