Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Koblížky
- 75 gramů mléka
- 75 gramů vody
- 55 gramů cukru
- 20 gramů droždí
- 2 bílky
- 300 gramů hladké mouky
- 5 gramů soli
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 4 žloutky
Povidla
- 500 gramů švestek, vypeckovaných (čerstvých nebo mražených)
- 35 gramů cukru
- 50 gramů rumu tuzemského
- citrónová šťáva z 0,5 citrónu
- 1 kus skořice
- 3 hřebíčky
- 2 badyány
Pivní pěna a dokončení
- 100 gramů krystalového cukru
- 210 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 6 žloutků
- 1 polévková lžíce ovocného octa (ovocného)
- 100 gramů černého piva
- cukr a skořice na obalení
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 503.9 kJ / 120 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 16.5 g
- Tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1 Std. 10 Min
Jahodový džem
1h 5min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Cuketová čalamáda na topinky
25 Min
Rajčatový kečup
40 Min
Rajčatový kečup
40 Min
Pralinky se slaným karamelem
2h 15min
Rebarborovo meruňkový džem
30min
Vaječný likér
15min
Třešňový džem
35 Min
Pizza s rajčaty, červenou paprikou, špenátem a vejci
1h 45min
Dýňová polévka
45 Min