Skořicové koblížky, pivní pěna, povidla

Skořicové koblížky, pivní pěna, povidla

4.8 4 hodnocení
Příprava 40min.
Celkový 3hod. 20min.
30 kusů

Suroviny

Koblížky
  • 75 gramů mléka
  • 75 gramů vody
  • 55 gramů cukru
  • 20 gramů droždí
  • 2 bílky
  • 300 gramů hladké mouky
  • 5 gramů soli
  • ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 4 žloutky
Povidla
  • 500 gramů švestek vypeckovaných (čerstvých nebo mražených)
  • 35 gramů cukru
  • 50 gramů rumu tuzemského
  • citrónová šťáva z 0,5 citrónu
  • 1 kus skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 badyány
Pivní pěna a dokončení
  • 100 gramů krystalového cukru
  • 210 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 6 žloutků
  • 1 polévková lžíce ovocného octa (ovocného)
  • 100 gramů černého piva
  • cukr a skořice na obalení
  • olej na smažení

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 kus

Protein 2.8 g
Kalorie 503.9 kJ / 120 kcal
Tuk 4.4 g
Vláknina 0.8 g
Sacharidy 16.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...