
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na noky:
- 800 gramů moučných brambor vařených ve slupce (příp. z předešlého dne), vychladlých, na kousky
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
Kyselé zelí:
- 1 cibule napůl
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 50 gramů másla přepuštěného
- 1 jablko oloupané, na kousky
- 700 gramů kyselého zelí okapaného, na hrubo
- 250 gramů bílého vína
-
½
kostky zeleninového bujónu
nebo 1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 100 gramů vody
- 10 jalovcových kuliček rozdrcených
- 1 polévková lžíce brandy
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 476 kcal / 1990 kJ
- Protein
- 15 g
- Tuk
- 20 g
- Sacharidy
- 49 g
- Vláknina
- 9.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jablečný závin
1hod. 20min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1hod. 30min
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30min
Teplý bramborový salát se slaninou
1hod. 15min
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13hod. 30min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11hod. 20min
Žemlovka s tvarohem
1hod. 30min
Dušená mrkev
20min
Čočková polévka
1hod. 35min
Moravské zelí
25min
Čočka na kyselo
2hod. 55min
Dušený špenát
25min