Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na noky:
- 800 gramů moučných brambor vařených ve slupce (příp. z předešlého dne), vychladlých, na kousky
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
Kyselé zelí:
- 1 cibule, napůl
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 50 gramů másla, přepuštěného
- 1 jablko, oloupané, na kousky
- 700 gramů kyselého zelí, okapaného, na hrubo
- 250 gramů bílého vína
-
½
kostky zeleninového bujónu
nebo 1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 100 gramů vody
- 10 jalovcových kuliček, rozdrcených
- 1 polévková lžíce brandy (volitelně)
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 9.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Selské bramborové placky se zelím
1h 20 min
Dušená mrkev
20min
Novoroční čočka s houbami
1h 5min
Jablečný závin
1h 20 min
Polévka s těstovinami, vepřová rolka se zeleninou a 2 druhy muffinů, s džemem a s ovocem
1 Std. 40 Min
Vánoční Kuba
1 Std. 40 Min
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1 Std. 25 Min
Polévka z odřezků ze zeleniny
50min
Bramborový guláš
1 Std. 10 Min
Kroupy se žampióny
55 min
Vepřové maso s houbami na víně
1h 50min
Moravské zelí
25 menit