Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na noky:
- 800 gramů moučných brambor vařených ve slupce (příp. z předešlého dne), vychladlých, na kousky
- 220 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
Kyselé zelí:
- 1 cibule, napůl
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 50 gramů másla, přepuštěného
- 1 jablko, oloupané, na kousky
- 700 gramů kyselého zelí, okapaného, na hrubo
- 250 gramů bílého vína
-
½
kostky zeleninového bujónu
nebo 1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 100 gramů vody
- 10 jalovcových kuliček, rozdrcených
- 1 polévková lžíce brandy (volitelně)
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 9.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dušený špenát
25 Min
Moravské zelí
25 Min
Bramboráky
45min
Dušená mrkev
20min
Těstoviny s fenyklem a rajčatovou omáčkou
45min
Koprová omáčka
20min
Jablečný závin
1u. 20min
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1h 10min
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
1 godz.
Cuketové placičky s pažitkovým dipem
30 min
Rizoto s paprikami a tuňákem
40 min
Bramborové knedlíky se špenátem
1u. 40min