Zařízení & příslušenství
Noky s kyselým zelím
Příprava 50min.
Celkový 50min.
6 porcí
Suroviny
Těsto na noky:
-
800 gramů moučných brambor vařených ve slupce (příp. z předešlého dne), vychladlých, na kousky
-
220 gramů hladké mouky
-
1 čajová lžička soli
-
1 vejce
Kyselé zelí:
-
1 cibule napůl
-
150 gramů slaniny, na kostičky
-
50 gramů másla přepuštěného
-
1 jablko oloupané, na kousky
-
700 gramů kyselého zelí okapaného, na hrubo
-
250 gramů bílého vína
-
1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty½ kostky zeleninového bujónu
-
100 gramů vody
-
10 jalovcových kuliček rozdrcených
-
1 polévková lžíce brandy
-
olej na smažení
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
15 g
Kalorie
1990 kJ /
476 kcal
Tuk
20 g
Vláknina
9.4 g
Sacharidy
49 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Od jara do zimy
66 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Moravské zelí
25 min
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
3 h
Bramborové knedlíky
50 min
Vývar z červené řepy
4 h 15 min
Vydatný bramborový salát
2 h
Jablečný závin
1 h 20 min
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35 min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11 h 20 min
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1 h
Brambory ve slupce s tvarohovým dipem
1 h
Bramborový guláš
1 h 10 min
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1 h 10 min