Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
400 - 500
gramů telecího masa, na 2cm plátky
nebo 400 - 500 gramů jehněčího masa, bez kostí, na 2cm plátky - 30 gramů šalotky, napůl
- 2 stroužky česneku
- 40 gramů másla, na kousky
- 250 gramů vody
-
½
čajové lžičky masové dochucovací pasty
nebo ½ drůbežího bujónu (0,5 l vody), rozdrobeného - 2 čajovou lžičku směsi barevných pepřů, celých
- 300 gramů nových brambor, se slupkou, na 2–3 cm kousky
- 1 špetka soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 2 polévkové lžíce vody
-
130 - 150
gramů zeleného chřestu, bez dřevnatých konců
nebo 130 - 150 gramů čerstvých zelených fazolových lusků, překrojených napůl - 80 gramů mrkve, na hranolky
- 1 polévková lžíce whisky
- 1 čajová lžička kukuřičný škrob
- 60 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1830 kJ / 435 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 12.8 g
- Tuk
- 29.3 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1 Std. 25 Min
Francouzské máslo Montpellier
Žádné hodnocení
Steaky z lososa s fazolkami a kari glazé
40 Min
Kuřecí frikasé s chřestem
1 Std.
Celé kuřátko na pomerančích
1 Std. 25 Min
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25 Min
Rybí šňůrky s teplou vinaigrette
50 Min
Béarnská omáčka
20 min
Hovězí steaky přelité smetanovou omáčkou se zeleným pepřem
35 Min
Vepřová panenka s višňovou omáčkou
1 Std. 30 Min
Čínské vermicelli s krevetami a česnekovou omáčkou
1 Std. 15 Min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45 Min