Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 g ciasta piernikowego, z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
- 200 - 230 g powideł śliwkowych
- 420 - 440 g masy marcepanowej
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2464 kJ / 588 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Sacharidy
- 78 g
- Tuk
- 27.8 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marcepanowe batoniki
2h 40 min
Mazurek różany
1 Std. 40 Min
Stollen
6h
Pascha Wielkanocna
12 Std. 30 Min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1j 20 menit
Likier marcepanowy
15min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Masa makowa
30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Piernik staropolski cz. I
672hod. 30min
Masa makowa z białego maku
30 min
Rogale à la marcińskie
10h