
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 g ciasta piernikowego z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
- 200 - 230 g powideł śliwkowych
- 420 - 440 g masy marcepanowej
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 588 kcal / 2464 kJ
- Protein
- 8.8 g
- Tuk
- 27.8 g
- Sacharidy
- 78 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1hod. 15min
Rogale à la marcińskie
10hod.
Mazurek chałwowy
7hod. 30min
Zakwas buraczany
168hod. 50min
Stollen
6hod.
Masa marcepanowa
1hod. 5min
Kluski z makiem
40min
Masa makowa
30min
Zakwas na żur
72hod. 5min
Przyprawa do piernika
5min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4hod. 40min
Piernik staropolski cz. I
672hod. 30min