Kompatibilní verze
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů kadeřavé kapusty, bez košťálu
- 500 gramů vody
- 1 čajová lžička oleje
- 1 čajová lžička soli, plus na dochucení
- 800 gramů brambor, na kostičky (cca 1 cm)
- 1 špetka mletého černého pepře
- 400 gramů vepřové pečeně, uzené, bez kosti, 4 plátky
Omáčka
- 150 gramů čerstvého sýra, např. Lučiny
- 30 gramů hladké mouky
- 2 špetky mletého černého pepře
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ kostky zeleninového bujónu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1982 kJ / 473 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 7.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špenátová omáčka se smetanou
25min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 Min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Jehněčí plátky s citrónovými bramborami
1hod. 25min
Koprová omáčka
20min
Polévka s těstovinami, vepřová rolka se zeleninou a 2 druhy muffinů, s džemem a s ovocem
1 Std. 40 Min
Vepřové závitky s rýží
55 Min
Treska v pivním těstíčku
30min
Smetanové brambory se špenátem
50min
Dušený špenát
25min
Dušená mrkev
20min
Moravské zelí
25min