Kompatibilní verze
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů kadeřavé kapusty, bez košťálu
- 500 gramů vody
- 1 čajová lžička oleje
- 1 čajová lžička soli, plus na dochucení
- 800 gramů brambor, na kostičky (cca 1 cm)
- 1 špetka mletého černého pepře
- 400 gramů vepřové pečeně, uzené, bez kosti, 4 plátky
Omáčka
- 150 gramů čerstvého sýra, např. Lučiny
- 30 gramů hladké mouky
- 2 špetky mletého černého pepře
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ kostky zeleninového bujónu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1982 kJ / 473 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 7.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1h 30min
Kapr v páře s koprovou zálivkou
1 Std. 5 Min
Eintopf se zelím a kroupami
1 godz.
Ruský salát z červené řepy
1 Std. 10 Min
Kachna 5 vůní s houbami, asijskou zeleninou a rýží
1 Std. 5 Min
Nadívané papriky po sicilsku
1h 30min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 min
Polévka z růžičkové kapusty
45 min
Masové kuličky v kaparové omáčce s bramborami
45 min
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1 Std. 10 Min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1 Std. 20 Min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 godz.