
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů dýně Hokkaidó, na kousky 5x5 cm, neoloupané
- 150 gramů vody
- 500 gramů želírovacího cukru 2:1
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 - 2 špičky nože mletého hřebíčku
- ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
- 20 gramů rumu
- Nutriční hodnoty
- na 1 zavařovací sklenice
- Kalorie
- 307 kcal / 1286 kJ
- Protein
- 5 g
- Tuk
- 0.7 g
- Sacharidy
- 290 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Dýňový lektvar
25min
Dýňový džus
25min
Dušená rebarbora s tvarohovým krémem
25min
Kořeněná dýňová granola (bez cukru)
2hod. 25min
Bylinková sůl na brambory
5min
Dýňový hummus
1hod.
Dýňový cheesecake se skořicí
1hod. 30min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1hod. 15min
Dýňové bulky
2hod. 15min
Chlebíček z dýně se zázvorem
1hod.
Batátové buchty
3hod.
Dýňovo-jablečný koláč
3hod.