Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 100 g Milch
- 20 g frische Germ
- 270 g Weizenmehl, glatt, 1 EL für die Teigoberfläche und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 2 Eidotter
- 1 Prise Salz
Nussfülle
- 130 g Haselnüsse
- 130 g Mandeln
- 130 g Milch
- 10 g Semmelbrösel
- 1 TL Honig
- 90 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 30 g Rosinen (volitelně)
- 20 g Rum
Fertigstellung
- 1 EL Milch
- 1 Eidotter
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 307 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Nusskipferl
2 godz.
Salzstangerl
1h 25min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Wiener Rehrücken
3h 40min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2h 15 min