Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 250 g Milch,
- 100 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 1 Eidotter
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 1 Päckchen Backpulver (ca. 15 g)
- 6 EL Sonnenblumenöl, etwas mehr zum Einfetten
Topfenfüllung
- 1 Eidotter
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Topfen, 20% Fett, abgetropft
- 30 g Vanillepuddingpulver,
Fertigstellung
- 2 Eiklar, verquirlt
- 12 Marillen, halbiert
- Staubzucker, zum Bestreuen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Polsterzipfl
2h 10min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Linzerkipferl
1h 50min
Topfengolatschen
50min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Schneller Beerenstrudel
50min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min