
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
nebo 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- 50 g Semmelwürfel
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 160 g Butter in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 5 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 336 kcal / 1406 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 20 g
- Sacharidy
- 27 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1hod.
Sonntags-Striezel
2hod. 15min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1hod. 10min
Powidltascherl
1hod. 10min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Scheiterhaufen
1hod. 30min
Apfelschlangerl
2hod.
Topfenpalatschinken
1hod. 30min
Mohnnudeln
1hod. 30min
Reisauflauf mit Äpfeln
1hod. 45min
Topfenschmarrn
50min
Buchteln mit Vanillesauce
1hod. 40min