Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
nebo 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- 50 g Semmelwürfel
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 160 g Butter, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 5 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Buchteln mit Vanillesauce
1u. 40min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Powidltascherl
1h 10min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenstrudel
2h 10min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Marillenknödel "die Besten"
1h