Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La garniture
- 1000 g d'aubergines, coupées en rondelles
- 100 g de gros sel
- 500 g de tomates, coupées en deux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g d'huile d'olive
-
500
g de viande d'agneau, hachée
nebo 500 g de viande de mouton, hachée - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure (volitelně)
La sauce béchamel au fromage de brebis
- 100 g de fromage de brebis, sec
- 40 g de beurre doux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2453 kJ / 590 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 21.7 g
- Tuk
- 44.3 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Moussaka
1 godz. 45 min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Ma moussaka "désorientée"
1 godz. 30 min
Soufflé de pomme de terre à la morue
13 Std.
Moussaka
1h 40min
Moussaka
2h 30min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1 godz. 20 min
Cannelloni au brocciu
1h
Couscous de rouget aux poivrons
30 min
Caponata sicilienne
55 min
Curry d'agneau aux aubergines
50 min
Pastilla au canard, abricot et pignon de pin
50 min