Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La garniture
- 1000 g d'aubergines, coupées en rondelles
- 100 g de gros sel
- 500 g de tomates, coupées en deux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g d'huile d'olive
-
500
g de viande d'agneau, hachée
nebo 500 g de viande de mouton, hachée - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure (volitelně)
La sauce béchamel au fromage de brebis
- 100 g de fromage de brebis, sec
- 40 g de beurre doux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2453 kJ / 590 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 21.7 g
- Tuk
- 44.3 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Ma moussaka "désorientée"
1 Std. 30 Min
Moussaka
1 Std. 45 Min
Curry d'agneau aux aubergines
50min
Moussaka
1 Std. 40 Min
Moussaka
2 godz. 30 min
Aubergines à la bonifacienne
2 Std.
Tielle sétoise
3 Std. 30 Min
Sauce rouille
10min
Soupe au pistou
1h 25 min
Lasagne aux épinards et à la ricotta
1 Std. 15 Min
Rouille
10min
Aïoli traditionnel
10min