
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La garniture
- 1000 g d'aubergines coupées en rondelles
- 100 g de gros sel
- 500 g de tomates coupées en deux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 100 g d'huile d'olive
-
500
g de viande d'agneau hachée
nebo 500 g de viande de mouton hachée - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure (volitelně)
La sauce béchamel au fromage de brebis
- 100 g de fromage de brebis sec
- 40 g de beurre doux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kcal / 2453 kJ
- Protein
- 26 g
- Tuk
- 44.3 g
- Sacharidy
- 21.7 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Aubergines à la bonifacienne
2hod.
Moussaka
1hod. 40min
Ma moussaka "désorientée"
1hod. 30min
Gratin d'aubergine au parmesan
1hod. 30min
Quiche aux asperges
1hod. 15min
Moussaka
2hod. 30min
Lasagne à la ricotta et aux aubergines
1hod. 30min
Pissaladière
3hod.
Lasagne de veau aux légumes grillés
1hod. 30min
Moussaka
1hod. 45min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2hod.
Anchoïade
15min