Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1440 g water
- 300 g short grain rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut in thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut in thin strips (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (volitelně)
- 10 - 12 large raw prawns, peeled and deveined (approx. 170 g)
-
300
g fresh clams, shells scrubbed
nebo 300 g fresh mussels, scrubbed and debearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see tip)
-
60
g sake
nebo 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil
- 80 g miso paste (see tip)
- 5 pinches wakame flakes, dried
- 200 g silken tofu, cubed (1.5 cm) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 71 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Vietnamese Beef Pho
1 Std. 45 Min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 Std. 45 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Kimchi
51 godz.
Pork and Mushroom Broth
1h 25 min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Wonton Soup
1 Std.
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Hot Apple Tea
40 Min
Arbroath Smokie Soup
40 Min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Miso Soup with Vegetables
30 min