Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů česneku
- 5 snítek rozmarýnu, čerstvého
-
150
gramů anglické slaniny, na plátky
nebo 150 gramů šunky, na plátky -
800
gramů krůtího stehna, bez kůže, s kostí
nebo 800 gramů kuřecích stehen, bez kůže, s kostí - 1 čajová lžička soli, jemné
- 3 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- 20 gramů extra panenského olivového oleje (2 polévkové lžíce)
- 1300 gramů vody
- 600 gramů brambor, na kousky (4 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Protein
- 51 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1h 45min
Vepřová pečeně na páře se sušeným ovocem
1h 50 min
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40min
Vepřová panenka s višňovou omáčkou
1h 30min
Krůtí závitky po indicku
1h 10min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1h 10min
Vaječné sufflé s uzeným masem
40min
Steaky z lososa s fazolkami a kari glazé
40min
Telecí špíz se zeleninou a hořčičnou omáčkou
30min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
45min
Kuřecí plátky na středomořský způsob s bramborovo - květákovou kaší
1h 10min