Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů krup, střední velikosti
- 1500 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky vepřového sádla
- 2 - 3 stroužky česneku
- 80 gramů cibule, napůl
- 1000 gramů vepřového vývaru, nejlépe z ovaru
- 200 gramů prasečí krve, syrové
- 1 ½ polévkové lžíce sušené majoránky
- 1 špetka černého pepře, mletého
- 4 snítky čerstvé majoránky, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 22.6 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gulášová polévka
1 godz. 5 min
Drožďová polévka s pórkem
40min
Terina z vepřového kolena s kořenovou zeleninou
2h 20min
Chlebová polévka
25 min
Vepřenky
25 min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2h 5min
Huspenina
2 godz. 25 min
Zvěřinové klobásy s pistáciemi
3h 30min
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
1h 30min
Dršťková polévka
1h
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Lišková polévka
1h 40min