
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů krup střední velikosti
- 1500 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky vepřového sádla
- 2 - 3 stroužky česneku
- 80 gramů cibule napůl
- 1000 gramů vepřového vývaru nejlépe z ovaru
- 200 gramů prasečí krve syrové
- 1 ½ polévkové lžíce sušené majoránky
- 1 špetka černého pepře, mletého
- 4 snítky čerstvé majoránky na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 266 kcal / 1115 kJ
- Protein
- 18 g
- Tuk
- 10.5 g
- Sacharidy
- 22.6 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový guláš
1hod. 10min
Houbová směs na rychlou polévku
10min
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
1hod. 30min
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30min
Huspenina
2hod. 25min
Žampióny plněné kysaným zelím
40min
Lišková polévka
1hod. 40min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40min
Dršťková polévka
1hod.
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1hod. 35min
Koprová omáčka
20min
Čočková polévka
1hod. 35min