Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto s podmáslím
- 120 gramů podmáslí
- 70 gramů cukru
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 380 gramů polohrubé mouky, plus extra na pomoučnění
- 100 gramů másla, měkkého, na kousky
- 1 špetka soli
Jahodová náplň
- 130 gramů jahodového džemu
- 10 gramů škrobu
- 130 gramů jahod, na malé kousky (1 cm)
- 30 gramů podmáslí, na potření
- 30 gramů moučkového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1548 kJ / 368 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h
Makovo-meruňkový věnec
1h 30 min
Škvarkoví šneci se zelím
1h 5min
Tvarohové řezy s čokoládou
2h 40min
Trhací chléb s vejci a sušenými rajčaty
1h 30 min
Čokoládový koláč s hruškami
1hod. 20min
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1hod. 20min
Stočený mandlový věnec
2h 20min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1h
Vdolečky s povidly
1h 30 min
Slaninové housky
1h 40 min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min