Zařízení & příslušenství
Celozrnný chléb z páry
Příprava 20min.
Celkový 2hod.
20 plátků
Suroviny
-
2 polévkové lžíce ovesných vloček, na vysypání2 polévkové lžíce krupice (jakéhokoliv druhu pšenice) na vysypání
-
1 polévková lžíce másla na vymazání
-
250 gramů pšenice, celých zrn250 gramů špaldy, loupané
-
1250 gramů vody
-
10 gramů medu10 gramů melasy z cukrové třtiny (volitelně)
-
2 čajové lžičky instantního droždí, rozdrobeného20 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
-
50 gramů hrubé mouky
-
10 gramů balzamikového octa
-
1 čajová lžička soli, jemné
-
60 - 80 gramů směsi semínek100 gramů slunečnicových semínek
-
hrubá mouka plus extra pro vysypání
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 krajíc / plátek
Protein
4 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tuk
4 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
12 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Rýnský tmavý chléb
1hod. 30min.
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min.
Celozrnný horský chléb
1hod. 30min.
Pivní chléb
3hod. 40min.
Celozrnné housky
2hod.
Český chléb z žitného kvásku
15hod. 30min.
Turecký flatbread
2hod. 10min.
Rustikální chléb
2hod.
Špaldovo-pohankový chléb
1hod. 30min.
Žitný chléb
3hod. 50min.
Domácí chléb se zákysem
2hod. 10min.
Chléb
1hod. 40min.