Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
2
polévkové lžíce krupice (jakéhokoliv druhu pšenice), na vysypání
nebo 2 polévkové lžíce ovesných vloček, na vysypání - 1 polévková lžíce másla, na vymazání
-
250
gramů špaldy, loupané
nebo 250 gramů pšenice, celých zrn - 1250 gramů vody
-
10
gramů melasy z cukrové třtiny (volitelně)
nebo 10 gramů medu (volitelně) -
20
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 2 čajové lžičky instantního droždí, rozdrobeného - 50 gramů hrubé mouky
- 10 gramů balzamikového octa
- 1 čajová lžička soli, jemné
-
100
gramů slunečnicových semínek
nebo 60 - 80 gramů směsi semínek - hrubá mouka, plus extra pro vysypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 4 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2h 10min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Žitný chléb
3h 50min
Celozrnný chléb se semínky (bez lepku)
4h
Rustikální chléb
2 godz.
Chléb
1h 40min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Domácí proteinový chlebík
1 godz. 10 min
Cizrnová mouka
45 min
Celozrnné housky
2 godz.