Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů loupaných mandlí, nesolených
- 20 gramů másla
- 60 gramů šalotky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 10 gramů čerstvé petržele
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 čajová lžička soli
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 700 gramů žampiónů, očištěných, kloboučky a nožičky zvlášť
- 600 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 893 kJ / 216 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 2 g
- Tuk
- 19 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampiónová krémová polévka
20min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 min
Kapustové karbanátky
50 Min
Restované houby (300 gramů)
25min
Hermelínová polévka se žampiónovou směsí
30min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55 min
Ovar s křenem
2 Std. 15 Min
Žampiónová krémová polévka
20min
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25min
Malinovo-tvarohové dortíky ve skle
1 Std.
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Houbovo-smetanová omáčka
30min