Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů loupaných mandlí, nesolených
- 20 gramů másla
- 60 gramů šalotky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 vejce
- 10 gramů čerstvé petržele
- 1 čajová lžička soli
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 700 gramů žampiónů, očištěných, kloboučky a nožičky zvlášť
- soli
- 600 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 893 kJ / 216 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 2 g
- Tuk
- 19 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masové kuličky v kaparové omáčce s bramborami
45min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Grilované žampióny plněné pikantní sýrovou směsí
40min
Chřest s pikantní jahodovou omáčkou
50 min
Rizoto s uzeným lososem a pórkem
40min
Gratinované cannelloni plněné pórkem a brokolicí
1 Std. 45 Min
Losos s kokosovým chilli přelivem
30min
Smetanovo-malinový nepečený dezert
1 godz. 20 min
Bramborová hnízda s crème fraîche a uzeným lososem
2h 40min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1h
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50 min