Kompatibilní verze
Cuketové špagety s boloňskou omáčkou z hlívy ústřičné
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
100
gramů pecorina, na kousky (2 cm)
nebo 100 gramů parmazánu, na kousky (2 cm) - 110 gramů cibule, na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 60 gramů olivového oleje
- 200 gramů mrkve, na plátky (1 cm)
- 2 stonky řapíkatého celeru, na kousky
- 500 gramů hlívy ústřičné, na kousky
- 400 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 2 čerstvé bobkové listy
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 2 čajové lžičky sladké červené papriky
- 2 čajové lžičky sladidla např. Xylitol, Erythritol nebo Stévie
- 2 čajové lžičky soli, plus navíc na dochucení
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře, plus navíc na dochucení
- 800 gramů cukety, na tenké nudličky (viz Tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 14.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kroupy se žampióny
55 min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 min
Hruškový štrúdl (bez cukru)
1h 5min
Cuketové placičky s pažitkovým dipem
30 min
Pstruh na páře a květákové pyré
1 godz. 10 min
Cuketový bowl s tofu
40 min
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
1h
Zeleninový vývar se zázvorem
4h 15min
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1 godz. 10 min
Celozrnná rýže s limetkou a pestem
45 min
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45 min
Vařené jáhly
45 min