Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g red lentils
- 30 g rice
- 200 g onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground allspice
- 250 g carrots, cut into pieces
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 900 g water
- 30 g lemon juice
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra to garnish
- pita bread croutons, to garnish (see tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Protein
- 10.8 g
- Sacharidy
- 31.5 g
- Tuk
- 4 g
Alternativní recepty
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Smooth fennel and carrot soup
40 Min
Red Lentil Soup
40 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1 Std.
Red lentil soup with cumin
55 Min
Smooth cauliflower soup
50 Min
Creamy pea soup
40 Min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 Min
Pea Soup
30 Min