Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dunkle Glasur (am Vorabend zubereitet)
- 5 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 175 g Wasser
- 220 g Zucker
- 125 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
- 75 g Kakaopulver
Dacquoise
- 20 g Weissmehl
- 40 g Kakaopulver
- 160 g gemahlene Mandeln
- 180 g Puderzucker
- 6 Eiweisse
- 160 g Zucker
Haselnuss-Praliné
- 150 g Haselnüsse, mit oder ohne Haut
- 150 g Milchschokolade mit Haselnuss, in Stücken
- 60 g Butter
- 40 g Krokant (s. Tipp)
Dunkle Schoggi-Mousse
- 2 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 175 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt, sehr kalt
- 40 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 30 g dunkle Schokolade, 99% Kakao, in Stücken
- 25 g Zucker
- 2 Eier
Topping
- 50 g Schokoladenraspel
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3407 kJ / 815 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 86 g
- Tuk
- 45 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Trutenburger
1h 25min
Mud cake
2h 30 min
Schoggigipfeli
3 godz. 35 min
Mini-Donuts
2 Std. 45 Min
Erdbeertarte mit Milchschoggi
4h 45min
Überbackener Cheesecake
3 Std. 10 Min
Schoggi-Soufflé
40min
Zitronentarte mit Baiserhaube
2h 30 min
Schwarzwäldertorte
2h 30 min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 Std. 15 Min
Schoko-Vulkan
15min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1h 15 min