Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Almond paste filling
- 250 g blanched almonds
- 80 g sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch salt
- 30 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp orange flower water
Folding and frying briouats
- 250 g filo pastry, cut in strips (36 cm x 6 cm)
- 50 g unsalted butter, melted
- 1 egg yolk, lightly whisked
- oil, for frying
- 300 g honey
- ½ Tbsp orange flower water
- 2 Tbsp toasted sesame seeds (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Cream of Asparagus Soup
15min
Moroccan Mint Tea
25min
Coconut Cake
1h 20 min
Spinach Fatayers
2 godz.
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 Std. 25 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min
Almond Honey Semolina Cake
1h
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Moroccan Zaalouk
1h 5min