Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Almond paste filling
- 250 g blanched almonds
- 80 g sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch salt
- 30 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp orange flower water
Folding and frying briouats
- 250 g filo pastry, cut in strips (36 cm x 6 cm)
- 50 g unsalted butter, melted
- 1 egg yolk, lightly whisked
- oil, for frying
- 300 g honey
- ½ Tbsp orange flower water
- 2 Tbsp toasted sesame seeds (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Tuna and Olive Empanaditas
4h 5min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Panna Cotta
6h 15min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
'Qamar el-din' juice
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Red lentil soup with cumin
55min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Moroccan Mint Tea
25min