Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Almond paste filling
- 250 g blanched almonds
- 80 g sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch salt
- 30 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp orange flower water
Folding and frying briouats
- 250 g filo pastry, cut in strips (36 cm x 6 cm)
- 50 g unsalted butter, melted
- 1 egg yolk, lightly whisked
- oil, for frying
- 300 g honey
- ½ Tbsp orange flower water
- 2 Tbsp toasted sesame seeds (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 Std. 35 Min
Egg-free mayonnaise
10 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Spinach Fatayers
2h
Moroccan Mint Tea
25 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 Std. 45 Min