Zařízení & příslušenství
Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout
Příprava 45min.
Celkový 1hod. 35min.
4 porce
Suroviny
Batbout placky
-
320 gramů vody
-
2 polévkové lžíce cukru
-
1 vrchovatou čajovou lžičku instantního droždí, (8 gramů)20 gramů čerstvého droždí
-
10 gramů olivového oleje
-
250 gramů hladká mouka
-
80 gramů celozrnné pšeničné mouky
-
240 gramů krupice
-
1 ½ čajové lžičky soli
-
olivový olej na vymazání
Jehněčí kuličky
-
olivový olej na vymazání
-
4 stroužky česneku
-
5 - 6 snítek čerstvé máty pouze listy, dle chuti
-
600 gramů jehněčího masa, bez kostí a šlach, na kostičky (2 cm)
-
2 ½ čajové lžičky pálivé papriky
-
2 čajové lžičky mletého kmínu
-
1 ½ čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička mletého kajenského pepře
-
¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
-
6 - 7 snítek petržele, čerstvé pouze listy, dle chuti
-
600 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
-
200 gramů vody
-
20 gramů slunečnicového oleje
-
olivový olej pro vymazání
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
46 g
Kalorie
4263 kJ /
1018 kcal
Tuk
41 g
Vláknina
11 g
Sacharidy
111 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Maroko
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Turecký flatbread
2hod. 10min.
Domácí proteinový chlebík
1hod. 10min.
Pastelera de choclo (kukuřičný nákyp)
Žádné hodnocení
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1hod. 20min.
Zabaione
15min.
Citrónový sorbet se zeleným čajem
6hod. 15min.
Klasický bratwurst
3hod. 30min.
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50min.
Drůbeží terina s citrónem a tymiánem
Žádné hodnocení
Šašlik s rajčatovou salsou
35min.
Rychlý jehněčí dansak
45min.
Český chléb z žitného kvásku
15hod. 30min.