Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout
TM5 TM6

Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout

(Žádné hodnocení)

Suroviny

Batbout placky

  • 320 gramů vody
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 10 gramů olivového oleje
  • 250 gramů hladké mouky
  • 80 gramů celozrnné pšeničné mouky
  • 240 gramů krupice
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • olivový olej, na vymazání

Jehněčí kuličky

  • olivový olej, na vymazání
  • 4 stroužky česneku
  • 5 - 6 snítek čerstvé máty, pouze listy, dle chuti
  • 600 gramů jehněčího masa, bez kostí a šlach, na kostičky (2 cm)
  • 2 ½ čajové lžičky pálivé papriky
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
  • ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
  • 6 - 7 snítek petržele, čerstvé, pouze listy, dle chuti
  • 600 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
  • 200 gramů vody
  • 20 gramů slunečnicového oleje
  • olivový olej, pro vymazání

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
4263 kJ / 1018 kcal
Protein
46 g
Sacharidy
111 g
Tuk
41 g
Vláknina
11 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty