Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku
TM6

Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku

5.0 (2 hodnocení)

Suroviny

  • 1600 gramů vody
  • 800 gramů salátových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 700 gramů mrkve, na kousky (4 cm)
  • 250 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
  • 30 gramů másla, na kousky
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 3 špetky muškátového oříšku, mletého
  • máslo pro vymazání

Bešamelová omáčka

  • 40 gramů másla, na kousky
  • 500 gramů mléka
  • 40 gramů hladké mouky
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 3 špetky muškátového oříšku, mletého
  • ½ svazku čerstvé petržele, nakrájené, na ozdobu

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1587.1 kJ / 379.3 kcal
Protein
12 g
Sacharidy
50.2 g
Tuk
15.4 g
Nasycený tuk
8.6 g
Vláknina
8.6 g
Sodík
742.5 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty