Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 gramů vody
- 800 gramů salátových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 700 gramů mrkve, na kousky (4 cm)
- 250 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
- 30 gramů másla, na kousky
- 2 vejce
- 2 žloutky
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- máslo pro vymazání
Bešamelová omáčka
- 40 gramů másla, na kousky
- 500 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- ½ svazku čerstvé petržele, nakrájené, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1587.1 kJ / 379.3 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 50.2 g
- Tuk
- 15.4 g
- Nasycený tuk
- 8.6 g
- Vláknina
- 8.6 g
- Sodík
- 742.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mac and Cheese
1h
Pomalu vařené chilli con carne
5h 5 min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 Std.
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Zapečená dýně s čedarem
45min
Pečené fazole
1h 25min
Gratinovaná dýně s mrkví
50min
Musaka z červené čočky
2h 20min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1h
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1h
Lilkové ragú s cizrnou
45min