
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1600 gramů vody
- 800 gramů salátových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 700 gramů mrkve na kousky (4 cm)
- 250 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
- 30 gramů másla na kousky
- 2 vejce
- 2 žloutky
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- máslo pro vymazání
Bešamelová omáčka
- 40 gramů másla na kousky
- 500 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- ½ svazku čerstvé petržele nakrájené, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 379.3 kcal / 1587.1 kJ
- Protein
- 12 g
- Tuk
- 15.4 g
- Sacharidy
- 50.2 g
- Vláknina
- 8.6 g
- Nasycený tuk
- 8.6 g
- Sodík
- 742.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35min
Bramborovo-lososové karbanátky s brokolicí a avokádový salát
45min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30min
Pečená mrkev s mátou a tymiánem (s krytem mixovacích nožů 2v1)
30min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min
Cuketový bowl s tofu
40min
Tortelloni s gorgonzolou a špenátem - z jednoho hrnce
25min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Kari ze špičatého zelí
35min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min