Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku

Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku

5.0 2 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 15min.
6 porcí

Suroviny

  • 1600 gramů vody
  • 800 gramů salátových brambor velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
  • 700 gramů mrkve na kousky (4 cm)
  • 250 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
  • 30 gramů máslo na kousky
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 3 špetky muškátového oříšku, mletého
  • másla pro vymazání
Bešamelová omáčka
  • 40 gramů máslo na kousky
  • 500 gramů mléka
  • 40 gramů hladká mouka
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 3 špetky muškátového oříšku, mletého
  • ½ svazku čerstvé petržele nakrájené, na ozdobu

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 742.5 mg
Protein 12 g
Kalorie 1587.1 kJ / 379.3 kcal
Tuk 15.4 g
Vláknina 8.6 g
Nasycený tuk 8.6 g
Sacharidy 50.2 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...